تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
معاملات فصلی تفاوت با ارزش افزوده و تخلفات و جرائم و حد نصاب

حساب نگار امین

حسابداری در کرج

معاملات فصلی تفاوت با ارزش افزوده و تخلفات و جرائم و حد نصاب

یکی از اصطلاحات جدید مالیات مالیات فصلی یا همان صورت معاملات فصلی است که در این مقاله توسط همکاران حسابداری در کرج توضیح داده شده است . 
صورت معاملات فصلی یکی از راه های سریع در روند ارزیابی مالیات و افزایش دقت و شفافیت در آن دریافت صورتحساب معاملات در بازه های زمانی کوتاه مدت در این روش از صاحبان کسب و کار فهرست معاملات خود را به صورت فصلی به سازمان امور مالیاتی تقدیم می کنند . 
معاملات فصلی به تمامی خرید و فروش‌های که معده حقیقی و حقوقی در مدت زمان معین انجام می‌دهد معاملات فصلی گفته می‌شود در حقیقت این مدت زمان معین به صورت سه ماه بوده و آغاز هر فصل آغاز دوره سه ماهه است که در این دوره های سه ماهه معدی تمامی مبادلات خود را به همراه اطلاعات طرف معامله و دیگر اطلاعات مورد نیاز به سازمان امور مالیاتی تقدیم میکند . 
تفاوت صورت معاملات فصلی با ارزش افزوده : 
یکی بودن صورت معاملات فصلی با آن هیات ارزش افزوده نکته‌ای است که برخی را به اشتباه می‌اندازد صورت معاملات فصلی تنها در محدود به ارائه فهرست معاملات و از و در آن مالیات جداگانه ای دریافت نمی شود در حقیقت صورت معاملات فصلی تنها روشی برای شفاف تر شدن معاملات و معامله گران است در حالی که مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که در عین حال مشمولین آن ملزم به ارائه صورت معاملات فصلی هستند که مشمولین ارائه صورت معاملات فصلی محدود به مشمولین پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیستند . 
اطلاعاتی که در صورت معاملات فصلی باید درج شود : 
در صورت حساب های مشمول این علاوه بر اطلاعات معامله بر اساس استانداردهای سازمان امور مالیاتی باید شماره اقتصادی و خریدار و فروشنده درج شود در موارد صادراتی و وارداتی حسب مورد باید شماره کوتاژ اظهارنامه گمرکی و گمرک ترخیص کننده و شماره اختصاصی اقتصادی اشخاص خارجی صرفا در موارد وارداتی را وارد کرد و همچنین در معاملات ارزی باید مبالغ ارزی نوع ارز و نرخ برابری ارز و معادل ریالی معامله انجام شده در صورت حسابها و اسناد درآمدی صادره و همچنین در فهرست معاملات ارسالی آورده شود . 
مشمولین ارسال صورت معاملات فصلی :  
بر اساس تبصره ۳ ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم که به صورت معاملات فصلی اختصاص داده به سه گروه موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند . 
1- اشخاص حقوقی شرکتها  
2- اشخاص حقیقی مشاغل گروه اول  
3- صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده 
4- مهلت ارسال صورت معاملات فصلی  
صورت معاملات فصلی باید در دوره های سه ماهه و بر اساس فصل های شمسی به سازمان امور مالیاتی ارسال شوند یک گزارش برای فصل بهار گذشته برای فصل تابستان و به همین ترتیب برای پاییز زمستان مهلت ارسال صورت معاملات فصلی داد ۴۵ روز یا همان یک ماه و نیم پس از پایان فصل در صورتی که سررسید سال مالی یک شرکت در میان یکی از فصول باشد آن شرکت موظف است یک گزارش معاملات فصلی برای شروع فصل داشت شروع سال مالی و یک گزارش معاملات فصلی از شروع سال مالی تا پایان همان فصل ارائه دهد . 
با وجود مهلت یک ماه و نیم که در قانون به آن اشاره شده در مواردی برحسب ضرورت وزیر امور اقتصادی و دارایی می تواند مهلت ارسال صورت معاملات فصلی و تمدید و یا نحوه ارسال آن را تغییر دهد . 
روش های ارسال صورت معاملات فصلی : 
ارسال صورت معاملات فصلی به روش به صورت برخط و به صورت غیر برخط تقسیم می شود : 
1- به صورت برخط : در این روش معدودی با مراجعه به سامانه معاملات فصلی به صورت آنلاین اقدام به ثبت معاملات خود به صورت دستی و رکورد به رکورد کرده و آن را به سامانه ارسال می کند . 
2- به صورت غیر برخط : 
در این روش معدود با مراجعه به وب سایت سازمان امور مالیاتی نرم افزار به صورت معاملات فصلی را دانلود کرده و در سیستم خود اجرا می‌کند و پس از اجرای نرم افزار در سیستم و تا پایان ثبت گزارش نیازی به اینترنت نیست و تنها در زمان ارسال صورت معاملات فصلی باید به اینترنت متصل باشید و در کنار این مادیان می‌تواند از نرم افزارهای حسابداری مورد تایید سازمان امور مالیاتی برای ثبت صورت های مالی خود استفاده کرده و در زمان لازم فهرست صورت معاملات فصلی خود را از این نرم‌افزار دریافت کرده و در سامانه صورت معاملات فصلی بارگذاری نمایند . 
بهترین راه برای تهیه صورت معاملات فصلی از نظر حسابداری کرج :  -
تهیه و ارسال صورت معاملات فصلی دارای پیچیدگی ها و ظرافت های فراوان است طبیعتاً این صورت معاملات فصلی در نهایت در اظهارنامه مالیاتی شما درج شده و معیاری برای مالیات پرداخت شما خواهد بود برای تهیه صورت های مالی خود به بهترین نحو و ارسال صورت معاملات فصلی خود به بهترین شکل نیازمند تجربه و تخصص بالا در این زمینه هستند یک مشاوره مالیاتی متعجب و تجربه بالایی که در حوزه استانداردهای حسابداری و تهیه صورت های مالی دارد به بهترین شکل ممکن می تواند کسب و کار شما را در تهیه صورت معاملات فصلی یاری کند . 
تخلفات در صورت معاملات فصلی و جرایم آنها : -
1- عدم صورتحساب عدم درد شماره اقتصادی خود یا طرف معامله در صورتحساب استفاده از شماره اقتصادی دیگران در صورتحساب خود استفاده از شماره اقتصادی خود در صورت حساب دیگران جریمه به میزان 2 درصد مبلغ معامله . 
2- عدم ارسال صورت معاملات فصلی از روش های اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی جریمه به میزان 1 درصد مبلغ معاملات فهرست‌های اعلام نشده . 
استثنائات و معافیت های صورت معاملات فصلی : 
با توجه به تمامی قوانین برخی استثنائات و معافیت ها نیز در این قانون دیده شده است در برخی موارد نیز به درج شماره اقتصادی طرف معامله در صورتحساب نیست . 
موارد معاف از درج شماره اقتصادی : 
1- فروش کالا و خدمات به مصرف کننده نهایی   
2- معامله با مشمولین ماده ۸۱ شاغلین حوزه های کشاورزی دامپروری دامداری پرورش ماهی زنبورعسل و غیره   
3- معامله با اشخاص حقیقی با مبلغ تا ۵ درصد حد نصاب معاملات کوچک موضوع قانون برگزاری مناقصات   
4- خرید از فروشندگانی که ملزم به ثبت نام در نظام مالیاتی نیستند ارگانها و نهادهای دولتی   
موارد معاف از ارسال صورتحساب : - 
1- خرید و فروش و سود و کارمزد اوراق بهادار  
2- خرید و فروش سهام الشرکه و حق تقدم سهام با سهام الشرکه 
3- سود و کارمزد جریمه های بانک‌ها صندوق تعاون صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی موسسات اعتباری غیربانکی مجاز و صندوق های قرض الحسنه 
4- حق عضویت اعضای مجامع آنها از اعضا و انجمن‌ها و تشکل‌های غیر دولتی دارای مجوز از مراجع ذیصلاح  
5- کمکها جوایز و هدایای بلاعوض  
6- مبالغ که تحت عناوین جریمه و خسارت انواع عوارض و مالیات به استثنا مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده حق ثبت هقتم حقوق گمرکی و موارد مشابه به دستگاه‌های اجرایی پرداخت می‌شود 
7- وجوه پرداختی بابت حق نگهداری شارژ ساختمان محل فعالیت و ابونماه های پرداختی  
ثبت گزارش خرید در سامانه معاملات فصلی : - 
در صفحه اصلی سامانه معاملات فصلی ۳ قسمت صفحه اصلی ابزار و سطوح دسترسی مواجه هستید برای ثبت گزارش خرید ثبت گزارش ورودی ثبت اطلاعات پرداخت قراردادها ثبت گزارش امتناع قسمت‌های در سامانه معاملات فصلی وجود دارد . 
بخش های مهم در ثبت صورت معاملات فصلی حسابداری : -
ثبت گزارش خرید : اطلاعات فصلی  کلیه خرید های شما بایستی در این بخش درج شود.  
ثبت گزارش فروش: فروش کلیه کالاها و خدمات شما از یک ریال تا ان ریال بایستی در بخش ثبت اطلاعات فروش باشد  
ثبت گزارش پرداخت قرارداد : با انتخاب این گزینه قادر خواهید بود که اطلاعات پرداخت را وارد کنید و ثبت نمایید  
ثبت گزارش امتناع :با انتخاب این گزینه برای ثبت اطلاعات امتناع میتوان اقدام کرد 
 - برای ثبت شماره اقتصادی فروشندگان خارجی چه کنیم ؟
برای این کار بایستی به سامانه ثبت سفارش در سایت وزارت صنعت معدن و تجارت مراجعه کرده و شناسه فروشنده را دریافت کنیم و شناسه به عنوان شناسه یا کد به شماره ارائه داده می‌شود که این شماره شناسه اختصاصی اشخاص خارجی بوده و باید در سامانه معاملات سازمان امور مالیاتی کشور در هنگام ارسال اطلاعات درج شود البته در سایت سازمان امور مالیاتی کشور در بخش استعلام و اخذ کد فراگیر اتباع خارجی امکان دریافت کد فراگیر اتباع خارجی برای اشخاص حقیقی وجود دارد که منظور از کد فراگیر اتباع خارجی شماره اقتصادی اشخاص خارجی است . 
کلیه افراد حقیقی و حقوقی مشمول قانون مالیاتهای مستقیم و موظف به ارسال صورت معاملات فصلی تا یک ماه از پایان فصل موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند . 
اگر ارسال صورت معاملات فصلی با ارسال عملکرد مالی در پایان سال تداخل پیدا کند ارسال یکی به معنی عدم ارسال دیگری نخواهد شد و مودیان باید هر دو را به صورت جداگانه به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند . 
وضعیت معاملات کوچک در لیست معاملات فصلی : - 
برای معاملات که گردش مالی عمده برای شرکت محسوب نمی شود و جزء معاملات کوچک هستند ذکر صورت کامل و جزئی معامله لازم نبوده و فقط باید به صورت عنوانی در یک مجموعه فهرست وارده به سازمان مالیاتی ابلاغ گردند . 
لزوم کد اقتصادی در ارسال معاملات فصلی : 
ارسال صورت معاملات فصلی باید سازمان‌ها و شرکت‌ها اقدام به دریافت کد اقتصادی نمایند و پس از اخذ کد اقتصادی صورت معاملات فصلی خود را با کد اقتصادی دریافت شده به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند اگر کد اقتصادی دیر صادر شود و احتمال گذشتن زمان صورت معاملات فصلی وجود داشته باشد مودیان باید با نام و نام خانوادگی و کد ملی خود اقدام به ارسال صورت معاملات فصلی نموده و هیچ عضوی در این خصوص پذیرفته نیست . 
آیا حقوق و دستمزد پرسنل باید در معاملات فصلی ذکر شود؟  -
حقوق و دستمزد پرسنل چون به صورت مستقیم در قانون جداگانه‌ای مجموعه مالیات گردیده و مالیات آن اخذ می شود در لیست فهرست معاملات فصل قرار نمی‌گیرد . 
اگر خریدار محصول کد اقتصادی ارائه ندهد جریمه مربوط به آن چگونه است ؟
اگر در حین معامله خریدار کد اقتصادی خود را ارائه ندهد اما فروشنده مشخصات خریدار را به طور کامل به سازمان امور مالیاتی ارائه داد و جزئیات معامله را لیست نمایند و فقط خریدار مجموعه جریمه خواهد شد در غیر این صورت هم خرید و هم فروشنده جریمه خواهند شد . 
ارسال صورت معاملات فصلی بسیار مهم بوده و در قانون به صورت مشخص در خصوص آن صحبت شده و در صورت عدم ارائه این صورت جرایم مشخصی هم در قانون به آن تعلق می گیرد و به همین دلیل با ادیان باید در مورد تعیین شده اقدام به ارسال صورت معاملات فصلی خود نمایند و در این خصوص می‌توانند از موسسات خدمات مالی مشاوره گرفته و کار را به آنها سپرد .  
منظور از حد نصاب معاملات فصلی : - 
طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم از خاص حقوقی و صاحبان مشاغل این قانون که بر حسب اعلام سازمان امور مالیاتی کشور موظف به ثبت نام در نظام مالیاتی می‌شوند مکلفند برای انجام معاملات خود صورتحساب ساده و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در صورتحساب ها قراردادها و سایر اسناد مشابه به درج و فخرست معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند و عدم صدور صورتحساب یا عدم درج شماره اقتصادی خود و طرف معامله و هرگونه کوتاهی در این خصوص مشمول جریمه خواهند بود . 
وقتی که سازمان امور مالیاتی حدنصاب مالیات را تعیین می کند به این منظور است که اگر در طول یک فصل معامله انجام شود که کمتر از این حد باشد نیازی نیست که اطلاعات کامل و کد اقتصادی طرف معامله را به اداره دارایی اعلام نماییم ولی اگر از حد نصاب بیشتر باشد باید اطلاعات کامل از طرف معامله به تفکیک بیان شود . 
حد نصاب معاملات فصلی هر سال از سازمان امور مالیاتی مودیان ابلاغ می‌گردد تا مودیان برای ارسال صورت معاملات خود دچار اشتباه نشوند . 
منظور از ۵ درصد حد نصاب در معاملات فصلی : -
در خصوص معاملاتی که ام از خرید یا فروش کالا یا خدمت تا میزان ۵ درصد حد نصاب معاملات کوچک موضوع ماده ۳ قانون برگزاری مناقصات میباشد و مشمول این ماده نه می توانند فهرست معاملات مذکور را به صورت مجموعه ارسال نمایند .

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 12 بهمن 1400ساعت 18:50 توسط ایمان | تعداد بازديد : 89 | |